Składniki:
Wieprzowina – 500 g
Mleczko kokosowe – 200 ml
Pasta curry – żółta – 1 – 1,5 łyżki
Bulion drobiowy – 150 ml
Marchew – 1 szt.
Pieczarki – 100 g
Czerwona papryka – 1 szt.
Zielona papryka – 1 szt.
Cebula – 1 szt.
Czosnek – 2-3 ząbki
Sos sojowy – do smaku
Papryki i marchew kroimy w cienkie paski, cebulę w półplasterki, ząbki czosnku siekamy. Warzywa podsmażamy na oleju i skrapiamy sosem sojowym. Odkładamy na bok. Wieprzowinę kroimy w cienkie paseczki, polewamy sosem sojowym i obtaczamy w mące ziemniaczanej, a następnie obsmażamy na oleju. Dodajemy pastę curry, wlewamy bulion drobiowy i mleczko kokosowe i dusimy 5 minut. Dodajemy podsmażone warzywa. Doprawiamy do smaku sosem sojowym. Podajemy z makaronem chińskim lub ryżem jaśminowym. Smacznego!