Składniki
Jogurt grecki – 500 g
Śmietana 18% – 150 g
Jagody – 120 g – możemy dać inne sezonowe owoce
Brzoskwinie – 400 g
Cukier puder – 60 g
Migdały – płatki lub słupki – 50 g – prażone
Brzoskwinie myjemy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Jagody płuczemy. Do deseru możemy użyć różnych owoców – jeżyn, malin, truskawek – na co mamy ochotę. Jeżyny miksujemy z 20 g cukru pudru. Jogurt mieszamy ze śmietaną, dodajemy pozostały cukier puder i całość ubijamy. Do pucharków przekładamy część brzoskiwń, polewamy połową sosu z jagód, wykładamy połowę kremu jogurtowego. Następnie ukladamy kolejną warstwę brzoskwiń (zostawiamy kilka kawałków do dekoracji), sosu jagodowego, kremu jogurtowego. Ozdabiamy brzoskwiniami i posypujemy podprażonymi na suchej patelni migdałami. Schładzamy w lodówce.